Nyheder AKM

Direktør udpeget efter fusion i dansk stivelsesindustri

07.03.2022

En enig bestyrelse har udpeget Jens Chr. Jørgensen til direktør i det ny-etablerede AKD (Andels-Kartoffelmelsfabrikken Danmark), der blev til som en fusion mellem AKM i Brande og AKS i Toftlund.

Dermed skal det nye andelsselskab ledes af en erfaren direktør med et indgående kendskab til stivelsesbranchen. Jens Chr. Jørgensen har været direktør for den ene af fusionspartnerne (AKS i Toftlund) siden 2011, og dermed har han bl.a. stået i spidsen for opførelsen af AKS’ nye fabrik i 2017 og flere solide udvidelser af produktionen.

Bestyrelsesformand Peter C. Petersen forklarer, at med valget af Jens Chr. Jørgensen har bestyrelsen givet den nye virksomhed en driftssikker og engageret direktør.

- Jens Chr. Jørgensen har tydeligt demonstreret, at han kan lede et dynamisk, landmands-ejet selskab i vækst. Han har også vist, at han kan skabe opbakning til sine idéer om fortsat udvikling af virksomheden, og at han kan gennemføre planerne, fortsætter Peter C. Petersen.

En helt ny opgave med fremtidsperspektiver
Jens Chr. Jørgensen ser frem til jobbet i det fusionerede selskab, som lægger en helt ny dimension til de opgaver han hidtil har haft.
-Udover den daglige drift og arbejdet med fortsat vækst og optimering, så venter der en ny og spændende udfordring: Vi skal smelte to stærke og veldrevne virksomheder – med hver deres lange historie – sammen til én stærk og veldrevet virksomhed, som vi også forventer skal have en lang historie, siger Jens Chr. Jørgensen.

-AKM og AKS har allerede arbejdet sammen på forskellige niveauer i mange år, så vi har et godt udgangspunkt for at forene kræfterne. Fremover kan vi kombinere og udnytte alle de to fabrikkers potentialer og investeringer, til fordel for både medarbejdere og andelshavere, forklarer Jens Chr. Jørgensen.

AKM’s direktør har ønsket at blive fritstillet efter gennemført opgave
Jan Andersen har som direktør for AKM i Brande bakket op om arbejdet med fusionsplanerne, og han har deltaget aktivt i at realisere sammenlægningen af de to virksomheder.

Jan Andersen blev ansat på AKM i 2019, hvor den dengang ny-byggede fabrik stod med en række tekniske udfordringer. Han har på de tre år formået at løse disse tekniske problemer, så fabrikken i dag er velfungerende og effektiv – hvilket også fremgår af tallene for det seneste regnskabsår.  

Jan Andersen har ønsket at blive fritstillet fra sin direktørpost efter fusionen er faldet på plads.

 

Jens Chr. Jørgensen er udpeget til direktør i AKD

 

Personligt log ind

Indtast dit personlige brugernavn og adgangskode for at få adgang til beskyttede nyheder og meddelelser
Log ind
Glemt brugernavn eller adgangskode?
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og til statistik. Denne information deles med tredjepart.
Læs mere om cookies

LUK