Projekter

Projekter på AKM

AKM gennemfører løbende en del projekter, der f.eks. har til formål at spare energi og vand, eller som skal undersøge mulighederne for at forbedre vores produkter.

Nogle af disse projekter modtager tilskud fra forskellige offentlige instanser (eksempelvis EU eller Fødevareministeriet). En forudsætning for at modtage støtten er, at AKM offentliggør resultaterne af arbejdet, og det vil ske på denne side.

 

19.08.2011: Arbejdsmiljøprojekt ”walk the talk”

I samarbejde med arbejdsmiljøkonsulentfirmaet Vicath EQ har vi på AKM i perioden 2009-2011 gennemført et arbejdsmiljøprojekt for at få et mere sikkert arbejdsmiljø. Hele rapporten kan ses her:

Arbejdsmiljøvurdering

Projektet har fået tilskud fra Forebyggelsesfonden. Forebyggelsesfondens overordnede formål er at give støtte til projekter, der forebygger og forhindrer fysisk og psykisk nedslidning på de danske arbejdspladser. Se mere på www.Forebyggelsesfonden.dk

 

23.06.11: Ny proces til fremstilling af kartoffelprotein til anvendelse i fødevarer

AKM, Brande og AKV, Langholt har sammen søgt om midler til at videreudvikle processer til fremstilling af kartoffelprotein til anvendelse i fødevarer.

Via Region Midtjyllands Differentieringspulje er der opnået tilsagn om tilskud til denne videreudvikling. Tilskuddet skal bruges til at undersøge nye processer til udvinding og oprensning af kartoffelprotein fra frugtsaften. Der vil både blive tale om laboratorieforsøg og forsøg i pilotskala.

Forsøg og resultater koordineres mellem de involverede parter og KMC og skal blive til gavn for hele den danske kartoffelstivelsesindustri.

 

29.11.12: Minimering af vandforbrug til vask af kartofler

Udviklingsprojektet “Minimering af vandforbrug til vask af kartofler” er støttet af NaturErhvervstyrelsen med i alt ca. 1,4 mio. kr. under ordningen: Investeringen i nye teknologier inden for forarbejdning i fødevareindustrien. Projektet afsluttes 1. august 2015.

Kort projektbeskrivelse
Inden kartoflerne kan laves til kartoffelstivelse skal de renses (vaskes for jord). Til dette anvendes betydelige mængder vand. Formålet med projektet er at rense vaskevandet for jord- og sandpartikler, så det kan genbruges flere gange og derved minimere forbruget af grundvand.

 


 

Personligt log ind

Indtast dit personlige brugernavn og adgangskode for at få adgang til beskyttede nyheder og meddelelser
Log ind
Glemt brugernavn eller adgangskode?
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og til statistik. Denne information deles med tredjepart.
Læs mere om cookies

LUK